Незабутнє сімейне свято “Русальні вечорниці”

Вперше у Запоріжжі – незабутнє сімейне свято «Русальні вечорниці» в Кінному театрі на Хортиці!

Саме цього дня, 11 липня, у неділю, українські русалки відзначали свої особливі «вечорниці» й це завжди оберталося незабутнім видовищем!
Тому ми вирішили відродити цю традицію у Кінному театрі на Хортиці! Унікальне сімейне свято з повним зануренням у древні обряди – весільні, купальські, русальні. Запрошуємо вас стати повноцінним учасником неймовірного дійства – Русальних вечорниць.

Кожен відвідувач зможе стати дійовою особою інтерактивного святкування та долучитися до оригінальних майстер-класів від найкращих народних майстрів!

На вас чекає:
Незабутнє сімейне свято "Русальні вечорниці"
Постановка старовинної української весільної обрядодії у виконанні Наукового пошуково-дослідницького фольклористичного гурту «Заграйярочка» (Волноваський р-н Донецької області).
Незабутнє сімейне свято "Русальні вечорниці"
Степова пісенна автентика від Творчої лабораторії степового розспіву «Євшан зілля» (Запоріжжя).
Незабутнє сімейне свято "Русальні вечорниці"
Побутові танці та наддніпрянський спів від ансамблю народної пісні та побутового танцю «Громиця» (м. Київ).
Незабутнє сімейне свято "Русальні вечорниці"
Автентичний пісенний спів під супровід дощовиці від неймовірної виконавиці з унікальним голосом та неповторною манерою виконання Наталії Алгаєвої (м. Одеса).

А також: унікальні народні забави та ігрища, запальні танці, енергетичні танцювальні кола і, головне, майстер-класи з плетіння обрядових вінків, виготовлення гончарських виробів та обрядових кострубоньків, зав’язування хустки та намітки. Кожна учасниця дійства зможе на місці й за короткий час перетворитися на справжню давньоукраїнську чарівницю та красуню, сфотографуватися в давньому одязі та збагатитися новими знаннями про традиційну українську моду, яка є актуальною і в наш час!
Родзинка свята – майстер-клас з приготування справжнього козацького кулешу та старовинних страв «затірки» й «холодника». Козаки відкриють вам унікальні рецепти призабутих, але при цьому смачнючих і корисних страв, а наші кухарі навчать їх готувати у польових та домашніх умовах! Це – справжня знахідка і для домогосподарки, і для будь-якого чоловіка, який полюбляє готувати і зможе згодом вразити своїх домашніх або гостей новими рецептами. Всі приготовані на відкритому вогню страви можна буде вжити на місці, або забрати з собою! Також у театрі працює бар з прохолодними та алкогольними напоями, власна кухня.

Особливий подарунок гостям – майстер клас від художниці-оксамитянки Інни Алещенко.
Початок вечорниць у неділю, 11 липня, о 17:00, закінчення о 21:00.
Вартість квитків – 100 гривень дорослий, 80 – дитячий